18. mai 2021
Ti millioner kroner er satt av til å øke kompetansen innenfor norsk luftfart.

10 millioner kroner til kompetanseheving

Skrevet av: Simen Follesø Røiseland

Til tross for manglende kompensasjonsordning for luftfarten i forrige uke, kommer det også gode nyheter fra regjeringen. Ti millioner kroner skal sikre et kompetanseløft for luftfarten.

LO, LO Luftfart og Norsk Flygerforbund har vært bidragsytere for å få på plass løsningen, og tok tidlig initiativ til å få dette på plass. Et godt samarbeid med NHO og flyselskapene illustrerer godt hvordan trepartssamarbeidet kan komme alle til gode.

– Representanter fra luftfarten skal definere hvilke opplæringsbehov luftfarten har og velge hvilken utdanning og opplæring som skal inngå i kompetanseløftet. Midlene kan benyttes både til utvikling og drift av nye tilbud, og til å gi flere deltakere plass i eksisterende tilbud, står det i revidert nasjonalbudsjett.

Det blir nå jobbet videre med konkrete tiltak midlene skal gå til. I første omgang gjelder ordningen kun for ett år, men når det først er inne i nasjonalbudsjettet, er det ofte krevende å ta den ut igjen. Tidligere erfaringer med liknende ordninger har vist at ettårige ordninger gjerne utvides til tre år.

Siste nyheter:

14. juli 2021

Innstiller avganger grunnet pilotmangel: - Nærmest en hån

SAS kansellerer nå avganger i Norge på grunn av pilotmangel.

02. juli 2021

- Sosial dumping, subsidiert av norske skattekroner

Norsk Flygerforbund reagerer kraftig på tildelingen av anbudet, hvor DAT vil bruke sitt litauiske datterselskap for å fly statssubsidierte innenriksruter. Nå vil også opposisjonen ta tak i saken.

01. juli 2021

Flyr og våre medlemmer er endelig i lufta

Onsdag var dagen for Flyrs aller første avgang. Samtidig betyr det et virkelig avspark for pilotene organisert i Flyr Pilotforening (FPF).