09. desember 2020

Ber om utsettelse og revurdering

Skrevet av: NF

EU ønsker å fullføre signeringen av en Comprehensive Air Transport Agreement (CATA) med Qatar. Europeans for Fair Competition (E4FC) ber om utsetting.

Dette vil gi Qatar ytterligere tilgang på det europeiske luftfartsmarkedet, på et tidspunkt der flertallet av europeiske selskaper ikke klarer å fylle flyene. Analysen som er brukt som grunnlag for avtalen stammer fra markedet før COVID-19 traff. Europeans for Fair Competition (E4FC), som er en samling av flyselskaper og pilot- og kabinforeninger i Europa, har i lengre tid ment at signeringen bør utsettes, og at en ny analyse gjennomføres som følge av den endrede situasjonen i luftfartsmarkedet. Norsk Flygerforbund deler E4FCs oppfatning om at signeringen av en avtale som vil åpne opp for økt kapasitet på europeisk marked, undergraver det arbeidet som pågår med å få europeiske flyselskaper gjennom krisen som er oppstått som følge av COVID-19.

Siste nyheter:

10. mars 2023

Sikkerhetskritisk informasjon fra IFALPA

Viktig  Safety Bulletin fra IFALPA med sikkerhetskritisk informasjon som vi anmoder medlemmene om å lese

10. mars 2023

Norsk Flygerforbund støtter streikende medlemmer i Fellesforbundet

Fellesforbundets medlemmer står i to pågående streiker i Oslo. Det er streik ved restauranten Olivia i Hegdehaugsveien og lagerbedriften 360 Logistics på Haraldrud.

05. mars 2023

Historisk kursmilepæl i Norsk Flygerforbund!

Norsk Flygerforbund fortsetter å styrke medlemsforeningene. Fra  28.februar - 2. mars arrangerte vi et forhandlingskurs utelukkende med forbundets egne ansatte og frivillige. En ny milepæl!