09. desember 2020

Ber om utsettelse og revurdering

Skrevet av: NF

EU ønsker å fullføre signeringen av en Comprehensive Air Transport Agreement (CATA) med Qatar. Europeans for Fair Competition (E4FC) ber om utsetting.

Dette vil gi Qatar ytterligere tilgang på det europeiske luftfartsmarkedet, på et tidspunkt der flertallet av europeiske selskaper ikke klarer å fylle flyene. Analysen som er brukt som grunnlag for avtalen stammer fra markedet før COVID-19 traff. Europeans for Fair Competition (E4FC), som er en samling av flyselskaper og pilot- og kabinforeninger i Europa, har i lengre tid ment at signeringen bør utsettes, og at en ny analyse gjennomføres som følge av den endrede situasjonen i luftfartsmarkedet. Norsk Flygerforbund deler E4FCs oppfatning om at signeringen av en avtale som vil åpne opp for økt kapasitet på europeisk marked, undergraver det arbeidet som pågår med å få europeiske flyselskaper gjennom krisen som er oppstått som følge av COVID-19.

Siste nyheter:

14. juli 2021

Innstiller avganger grunnet pilotmangel: - Nærmest en hån

SAS kansellerer nå avganger i Norge på grunn av pilotmangel.

02. juli 2021

- Sosial dumping, subsidiert av norske skattekroner

Norsk Flygerforbund reagerer kraftig på tildelingen av anbudet, hvor DAT vil bruke sitt litauiske datterselskap for å fly statssubsidierte innenriksruter. Nå vil også opposisjonen ta tak i saken.

01. juli 2021

Flyr og våre medlemmer er endelig i lufta

Onsdag var dagen for Flyrs aller første avgang. Samtidig betyr det et virkelig avspark for pilotene organisert i Flyr Pilotforening (FPF).