16. desember 2021

Norse Atlantic Airways og Norsk Flygerforbund enige om tariffavtale

Skrevet av: Endre Antonsen

Norse og selskapets flygerforening er enige om en tariffavtale som gjelder til mars 2024. Partene er representert av henholdsvis NHO Luftfart/NHO og Norsk Flygerforbund/LO. Avtalen er resultat av en konstruktiv dialog som startet da Norse lanserte sine planer om langdistanseflygninger tidligere i år.

- Vi er veldig godt fornøyde med avtalen vi har inngått med Norsk Flygerforbund. Dette er et samarbeid som vil bidra til å skape mange nye pilotjobber i Norge og som er viktig for å styrke interkontinental flytrafikk fra Oslo lufthavn og norsk turistnæring. Forhandlingene har vært preget av profesjonalitet, tillit, entusiasme og et felles mål om å bygge et flyselskap med trygge arbeidsplasser og en inkluderende kultur som vil gi oss et viktig konkurransefortrinn, sier administrerende direktør Bjørn Tore Larsen i Norse.

For Norse innebærer avtalen at selskapet får forutsigbare og gode rammer for å etablere og utvikle selskapet.  Norsk Flygerforbund ser fram til å samarbeide med og videreutvikle norsk luftfart sammen med Norse.

- Vi er svært godt fornøyde med å ha fått på plass en avtale som sikrer forutsigbarhet og trygghet for både ansatte og selskapet. Det har vært et godt og tillitsfullt partssamarbeid gjennom forhandlingene, og dette har lagt et godt grunnlag for videre samarbeid og utvikling.  Luftfarten står i svært krevende tider, der vi dessverre ser at mange aktører stadig utfordrer sosial ansvarlighet. Nettopp derfor er vi veldig glade for at en seriøs aktør som Norse Atlantic Airways legger den norske arbeidslivsmodellen og sosiale verdier til grunn for sin virksomhet. I en knallhard konkurranse er vi overbevist om at dette vil bidra til å gi økt konkurransekraft, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund.  

Siste nyheter:

18. januar 2022

Tenk pensjon - LOfavør Egen pensjonskonto

Ifjor ble det innført nye pensjonsregler for innskuddspensjon. Med mindre du tar et aktivt valg samles din pensjon fra private aktører på en konto hos din arbeidsgivers pensjonsleverandør. 

12. januar 2022

5G-nettets påvirkning på flysikkerhet - FAA med informasjonsside

Ny teknologi betyr potensielt nye sikkerhetsutfordringer. Derfor følger ATS-seksjonen under forbundets Flysikkerhetskomité (FSIK) utviklingen og innføringen av 5G-nettet tett.

06. januar 2022

LOfavør Boliglån - oppdaterte priser

SpareBank 1 Østlandet endret i går sine priser på LOfavør Boliglån etter rentejusteringen fra Norges Bank i desember.