Luftambulansetjenestens Flygerforening (LTF)

Leder: Arnfred Hansen
Nestleder: Per Helge Klock
Styremedlem: Tor Ivar Dahl Pettersen
Kasserer: Synnøve Egeness Lilleli

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Luftambulansetjenestens Flygerforening (LTF) organiserer flygere i luftambulanseflytjenesten. Per april 2021 har foreningen 97 medlemmer. Det utgjør de absolutt fleste av dem som flyr luftambulanse i Norge. Foreningen har en lang historie, men under ulike navn. Utgangspunktet er flygerforeningene til Mørefly og Lufttransport, som ble slått sammen i 1995. De ble da hetende Lufttransport Flygerforening.

 I 2018 vant Norsk Luftambulanse helikopteranbudet, og i 2019 vant Babcock Scandinavia Air Ambulance (BSAA) ambulanseflyanbudet.

Luftambulansekrisen 2018 skapte stor oppmerksomhet, og de fleste flygerne fortsatte i ambulanseflytjenesten som ansatt hos den nye operatøren, BSAA.

I denne forbindelse valgte LTF å endre navn til et som ikke var direkte knyttet til selskap. Samtidig var LTF-forkortelsen innarbeidet etter mer enn 20 år, så forkortelsen ble beholdt og navnet skiftet fra Lufttransport Flygerforening (LTF) til Luftambulansetjenestens Flygerforening (LTF).

LTF deltar på alle nivåer i bedriftens arbeid som faller under Hovedavtalen, samt i mange posisjoner i NFs arbeid.

Hør podcastepisoden med Luftambulansetjenestens Flygerforening:

 


Video